In 2017 nam Mevrouw Maudy Tjho contact op met de Stichting Vrienden van Suriname. Zij heeft een hechte band met de Openbare School “Santopolder” in Paramaribo, Wanica. Toen zij de school in 2017 bezocht was zij geschrokken van de nood. Er ontbrak de school aan goed meubilair, lesboeken, schriften etc etc. Met financiële hulp van Mevrouw Maudy Tjho kon de Stichting drie keer een  grote zeecontainer met allerlei hulpgoederen naar Suriname verschepen. Met die container werd toen ook een grote hoeveelheid schoolmeubilair  en lesboeken voor de school Santopolder meegestuurd. Inmiddels is de school helemaal nieuw ingericht met dit meubilair.

Onlangs heeft zij de school weer bezocht. Het meubilair en lesboeken waren goed aangekomen. Het nieuwe schoolmeubilair huist echter in een slecht onderhouden gebouw. Met name het toilettenblok is ernstig verwaarloosd.

Samen met de Stichting heeft Mevrouw Maudy Tjho besloten de school, te beginnen met het toilet gedeelte, te renoveren. Inmiddels is een lokale aannemer bezig met deze renovatie. Een onderwijzer van de school houdt toezicht en rapporteert Vrienden van de Stichting in Suriname over de voortgang.