Vrijwilligers van de Stichting “Vrienden van Suriname”, bijgestaan door enkele vrijwilligers van de St Switie Marien, hebben dinsdag bij de nieuwe opslagloods een container volgeladen met medische hulpgoederen.

Het toeval wil dat op hetzelfde moment in Paramaribo een container werd uitgeladen die als laatste geladen is bij de oude loods. 

In de ochtend zijn goederen klaar gezet. Rond half 12 kwam Martin Lambermon met enige collega’s van de organisatie “Hecht GGD Hollands Midden” nog 18 (!!)  pallets met medische hulpgoederen brengen, zoals mondmaskers,verband, wegwerphandschoenen etc .

De container werd geladen in samenwerking met de Stichting Switie Marien. Deze stichting ondersteunt met name het Diakonessenhuis in Paramaribo.

De meeste goederen zijn bestemd voor het Diakonessenhuis, maar ook voor de andere ziekenhuizen in Paramaribo terwijl er ook goederen zijn geladen voor het ziekenhuis in de districten Nickerie en Wanica. Voor het tehuis Betheljada, voor kinderen met een lichamelijke en een verstandelijke beperking, zijn onder andere speciale rolstoelen ingeladen. 

Op de foto’s ziet u wat  voor grote hoeveelheid goederen er geladen is.

Op de eerste foto ziet u de container die op hetzelfde moment in Paramaribo is uitgeladen. (foto gemaakt door Rinie Cappel) 

Op de 4e foto ziet u dat er ook even tijd voor ontspanning was😋

Wilt u de Stichting helpen? Neem dan contact op met de beheerder van de loods, Gerrit Kool 0624361401