Afgelopen week hebben vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname een container met voornamelijk schoolmeubilair geladen.

Bestemd voor scholen op en bij de plantage Mariƫnburg. Zoals bekend heeft de Stichting een samenwerkingsverband met Reinders Oisterwijk,

een grote leverancier van onder andere schoolmeubilair. Als Reinders nieuw schoolmeubilair levert wordt het oude, maar nog zeer bruikbare, meubilair naar onze loods gebracht. We verschepen dit dan per container naar Suriname waar het meubilair een “2e leven” krijgt. De toevoer van schoolmeubilair is op deze wijze een continu gegeven.

De vrijwilligers kregen het deze week “voor de kiezen” want een paar dagen na het laden van de container kwam transportbedrijf Jan Krediet met 2 grote vrachtwagens plus aanhangers naar de loods om daar een enorme vracht schoolmeubilair af te leveren. Tot laat in de avond werd, samen met de chauffeurs, doorgewerkt om de goederen in de loods op te slaan. 

Hulde aan de kanjers!!