Zoals bekend veroorzaakt het Covid virus grote medische problemen in Suriname.De situatie is schrijnend, er is een groot tekort aan medische hulpgoederen. 

Vandaar dat de Stichting “Vrienden van Suriname” de laatste maand zeer actief is geweest met het vergaren van met name medische hulpgoederen. Dat resulteerde in een enorme hoeveelheid mondmaskers, wegwerp¬†uniformen, handschoenen, desinfecterende gel etc. (ca 800 !! grote en middelgrote dozen!!)Vrijwilligers van de Stichting hebben al deze goederen afgelopen zaterdag in een grote container geladen.Die zal met spoed naar Suriname verscheept worden en over ca 20 dagen verwachten we die in Suriname. Daar zullen die goederen zo snel mogelijk naar ziekenhuizen worden gebracht.

Wij danken de sponsoren van de hulpgoederen en zeker ook de vrijwilligers.