Vorige week hebben vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname voor de laatste keer een container met hulpgoederen geladen bij de oude loods aan de Papesteeg te Tiel. Aansluitend hebben we hier met de vrijwilligers stilgestaan bij camping “Tussen de Dijken”.

Daar hebben we een glaasje gedronken en genoten van Surinaams eten, bereid door Evelien van Melle. 

Zoals gemeld hebben we een nieuw onderkomen gevonden aan de Passewaaijse Hogeweg. Daarnaast zullen we gebruik mogen maken van een schuur van de woningvereniging Thius.

Mocht u goederen hebben die u wilt afgeven, neem dan eerst contact met de beheerder van de loods, Gerrit Kool, op. Tel 0624361401. 

DE HULP ACTIVITEITEN GAAN DOOR…

Laden container in Haarlem

Op donderdag 15 juni zullen vrijwilligers naar Haarlem gaan om daar een container met allerlei hulpgoederen te laden.

Begin juli gaan we met enige vrijwilligers naar het ziekenhuis Groningen om een grote hoeveelheid ziekenhuismateriaal op te halen. 

WIE WIL MEEHELPEN BIJ DEZE ACTIVITEITEN?

Samen met de DIAK Stichting van Evelien van Melle gaan we medio juli bij onze nieuwe opslagplaats een container met medische hulpgoederen laden, bestemd voor het Diakonessenhuis in Paramaribo, het ziekenhuis in Nickerie en wellicht ook voor andere ziekenhuizen of instellingen. 

Leegmaken van de loods:

De loods moet per 1 juli leeg zijn. 

Hoewel veel goederen vorige week zijn ingeladen, is er nog veel overgebleven. Een deel wordt naar de nieuwe loods gebracht. Een flink deel zal naar de AVRI gebracht worden. 

Ren√© Oosterling en Gerrit Kool gaan de co√∂rdinatie hiervan verzorgen. Hulp is gewenst.

We hebben nagegaan of we de oude opslagcontainer, die bij de loods aan de Papesteeg staat, nog konden gebruiken, bv voor zee transport, maar dat bleek niet mogelijk. (te oud en te versleten)

Omdat we die ook niet bij de nieuwe opslag kunnen plaatsen zal de container nu voor de sloop verkocht worden.