De Montessorischool in Tiel is onlangs overgegaan op een ander computer les programma. De overgevleven, maar nog steeds goede computers, werden geschonken aan de Stichting “Vrienden van Suriname”. De oudste scholieren hielpen een handje mee om een aanhangwagen en stationcar te vullen met de computerattributen.

Vrijwilligers van de Stichting waren sowieso erg actief want zij haalden op diverse plaatsen in Tiel , rolstoelen, rollators, ca 40 schoolkrukjes en een fiets op.

In veel schoolklassen in Suriname zit vaak een groot aantal -40 tot 50 is niet ongewoon- kinderen. Regelmatig zitten 2 kinderen aan 1 tafeltje. Extra schoolstoeltjes en krukjes komen dan ook goed van pas. 

Zodra weer een sponsor gevonden wordt voor het transport van een zeecontainer zullen de hulpgoederen naar Suriname verscheept worden.