De Stichting “Vrienden van Suriname” heeft aan de Papesteeg 36 een loods voor de opslag van hulpgoederen.

Onder de overkapping staan ook nog goederen zoals school tafels, kastjes ed

Door ruimte in de hal te maken voor activiteiten van het corso, waren ook enige medicijnkarren (die in ziekenhuizen of verzorgingstehuizen worden gebruikt) en een rolstoel onder de overkapping geplaatst.

Dit in afwachting van het laden van een volgende container.

Groot was de teleurstelling bij oa de beheerder van de loods, Gerrit Kool toen hij zaterdagmorgen bemerkte dat de medicijnkarren en de rolstoel waren gestolen.

Om het laden wat efficiĆ«nter te maken had Gerrit ook de poten van ca 25 tafels geschroefd. Ook die poten waren ontvreemd, waardoor de tafels onbruikbaar zijn geworden. 

De laatste maanden worden er ter plaatse geregeld goederen gestolen maar de diefstal van medische hulpgoederen is toch weer een stap (te)ver. En dan gaat het niet direct om de waarde (ca 500 euro).

Het gebied is ter plaatse verboden voor onbevoegden. 

De toegangspoort wordt zoveel mogelijk gesloten gehouden maar doordat verschillende kleine bedrijfjes in de loodsen op dit terrein actief zijn, is het ondoenlijk om de poort continu gesloten te houden.

Uiteraard zijn van de diefstallen melding bij de politie gemaakt. De wijkagent had extra toezicht toegezegd maar de diefstallen konden daardoor niet voorkomen worden.

CAMERATOEZICHT

Deze verwerpelijke activiteiten moeten stoppen zodat overwogen wordt om ter plaatse camera’s op te hangen om de dieven te betrappen. Wie hierbij hulp kan bieden wordt gevraagd contact op te nemen met Gerrit Kool telefoon 0624361401